Kvinoju isperite te je stavite kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive.
Sastojci
0 kom 4 paprike (crvene, zelene)
0 kom 1 šalica kvinoje
0 kom 3 rajčice
0 kom 50 g crnih maslina
0 kom 1 avokado
0 kom 50 ml maslinova ulja
0 kom sol, papar
0 kom origano, bosiljak, chilli
Priprema
01.
02.
Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
03.
Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite.
04.
Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chillijem. Kad omekša dodajte umak od rajčice.
05.
Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
06.
Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju.
07.
Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.