Paprike punjene nadjevom od kvinoje

Paprike punjene nadjevom od kvinoje

Sastojci

0 kom 4 paprike (crvene, zelene) 1 šalica kvinoje 3 rajčice 50 g crnih maslina 1 avokado 50 ml maslinova ulja sol, papar origano, bosiljak, chilli

Priprema

01.

1. Kvinoju isperite te je stavite kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive. 2. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike. 3. Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite. 4. Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chillijem. Kad omekša dodajte umak od rajčice. 5. Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre. 6. Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju. 7. Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.

žena.hr
13.3.2018.