Na maslinovom ulju dinstati posoljeni luk i poriluk narezan na kockice i protisnuti češnjak. Kad luk postakli, dodati sjeckanu rajčicu, naribanu mrkvu i malo bosiljka. Promiješati pa dodati žlicu koncentrata rajčice. Sve to podlijati temeljcem. Miješati do željene gustoće umaka. Pred kraj dodati malo umaka od ljute papričice.
Sastojci
0 kom 100 g zelene leće
0 kom 2 žute paprike
0 kom maslinovo ulje
0 kom sol, papar, bosiljak, đumbir, umak od ljute papričice
0 kom 2 crvene paprike
0 kom 1 poriluk
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 mrkve
0 kom 4 manja krumpira
0 kom 4 češnja češnjaka
0 kom 780 g sjeckane rajčice
0 kom 1 žlica koncentrata rajčice
Priprema
01.
02.
2. Leću kuhati 15-ak minuta, nakon toga procijediti. Dodati naribani krumpir i začine (bosiljak, sol, đumbir, papar).
03.
U leću i naribani krumpir dodati nekoliko žlica umaka i miješati dok se sve ne poveže. Tom smjesom puniti paprike. Na vrh dodati još malo smjese kako bi paprike bile sočnije.
04.
U višu zdjelu za pečenje izliti preostali umak, u njega uroniti paprike i peći oko sat vremena na 200°C. Uz paprike se može poslužiti i kuhani krumpir na kockice ili pire.