Paprike punjene grahom

Paprike punjene grahom

Sastojci

0 kom 4 kriške pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 3 velike crvene paprike, narezane na četvrtine
0 kom 75 ml kokošjeg temeljca
0 kom tortilla chips, natrgan na manje komadiće
0 kom 200 g mrvljenog cheddar sira
0 kom malo nasjeckanog celera
0 kom 1 režanj sitno nasjeckanog češnjaka
0 kom 1 veće jaje
0 kom 2 žlice chili umaka
0 kom 1 limenka crnog graha, opranog i ocijeđenog
0 kom 1 šalica kuhane riže
0 kom 1 rajčica, narezana na manje komadiće
0 kom sol i papar

Priprema

01.

U tavi prepržite pancetu.

02.

Dodajte luk, celer i češnjak. Pržite sve još 5-6 minuta.

03.

Istucite jaje sa chili umakom u srednje velikoj zdjeli. Dodajte pancetu i ostatak sadržaja tave te grah, rižu, rajčice, sol i papar. Sve dobro promiješajte.

04.

Na kriške paprika nanesite pripremljenu smjesu.

05.

Paprike naslažite na lim za pećnicu. Oko paprika polijte kokošji temeljac i pokrijte ih sa alu-folijom.

06.

Pecite 30-35 minuta na 180 stupnjeva.

07.

U manjoj zdjelici pomiješajte sir i tortilla chips. Posipajte preko paprika te pecite još 10 minuta dok se sir ne rastopi.

žena.hr
16.4.2010.