Pomešajte želatin i vodu i ostavite 5-10 minuta da želatin nabubri.
Sastojci
0 kom 5 g želatina
0 kom 30 ml vode
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 200 ml slatko vrhnje
0 kom 50 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 dinja
0 kom 70 g šećera
0 kom 2 žlice vode
Priprema
01.
02.
Spojite mlijeko i slatko vrhnje pa dodajte šećer, stavite na vatru i polako kuhajte Smjesa nikako ne smije da pokipi
03.
Kada je smjesa blizu vrenja dodajte želatin i miješajte sve dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite 5 minuta. Dodajte i vanilin extrakt i promiješajte.
04.
Manji pleh obložite krpom, pa nagnite čaše preko ivice pleha
05.
Sipajte smjesu od mlijeka i vrhnja
06.
Ako vam se učini da nije stabilno, između čaša postavite drvenu kuhaču da se čaše oslanjaju na nju.
07.
Pleh sa čašama stavite u frižider i ostavite preko noći.
08.
Dinju isjeckajte, stavite u lonac, dodajte šećer i vodu, pa prokuhaj da provri.
09.
Sklonite sa vatrai odmah izblendirajte. Obavezno smjesu procijedite kroz rešetku.
10.
Ohladite fil sa dinjom i sipajte u čaše.