Petit kekse stavite u vrećicu i drobite ih dok ih skroz ne usitnite. Ja ih drobim mlincem za tijesto.
Sastojci
Priprema
U posudi ugrijte 200 g margarina i kada se rastope dodajte u njih petit kekse. Ako osjetite da vam smjesa nije kompaktna dodajte ili još margarina ili keksa, kako bi vam smjesa bila čvrsta i podatna.
U kalup za torte (moj je promjera 24 cm) dodajte kekse i tapkajte kako bi napravili čvrstu podlogu.
Stavite u hladnjak da se stvrdne, a za to vrijeme miksajte panna cotta dr.Oetker paketiće s 500 ml mlijeka i 500 ml slatkog vrhnja. Miksajte oko 4 minute.
Izvadite kalup iz hladnjaka i izlijte smjesu (panna cottu) na kekse.
Stavite natrag u hladnjak, a za to vrijeme izrežite jagode kao dekoraciju na tortu ili bilo koje drugo voće po želji.
U paketu uz Panna cottu dobijete i preljev od maline.
Kada ste završili s rezanjem voća, izvadite tortu i na nju namažite preljev od maline a gore stavite voće koje imate.