Panna Cotta proljetno osvježenje

Panna Cotta proljetno osvježenje

Sastojci

0 kom 2 Panna Cotta Dr.Oetker paketa
0 kom 500 ml Halta slakog vrhnja (ili vrhnje po želji)
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 400 g petit keksa (ili graham keksa)
0 kom 200 g margarina
0 kom jagode ili bilo koje drugo voće po želji

Priprema

01.

Petit kekse stavite u vrećicu i drobite ih dok ih skroz ne usitnite. Ja ih drobim mlincem za tijesto.

02.

U posudi ugrijte 200 g margarina i kada se rastope dodajte u njih petit kekse. Ako osjetite da vam smjesa nije kompaktna dodajte ili još margarina ili keksa, kako bi vam smjesa bila čvrsta i podatna.

03.

U kalup za torte (moj je promjera 24 cm) dodajte kekse i tapkajte kako bi napravili čvrstu podlogu.

04.

Stavite u hladnjak da se stvrdne, a za to vrijeme miksajte panna cotta dr.Oetker paketiće s 500 ml mlijeka i 500 ml slatkog vrhnja. Miksajte oko 4 minute.

05.

Izvadite kalup iz hladnjaka i izlijte smjesu (panna cottu) na kekse.

06.

Stavite natrag u hladnjak, a za to vrijeme izrežite jagode kao dekoraciju na tortu ili bilo koje drugo voće po želji.

07.

U paketu uz Panna cottu dobijete i preljev od maline.

08.

Kada ste završili s rezanjem voća, izvadite tortu i na nju namažite preljev od maline a gore stavite voće koje imate.

žena.hr
25.5.2016.