Pahuljica

Pahuljica

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 5 bjelanjaka
0 kom 100 g šećera
0 kom 5 žumanjaka
0 kom 50 g čokolade za kuhanje
0 kom oko 200 g jaffa keksa
0 kom 300 ml vrhnja za šlag
0 kom 1 vrećica želatine fix
0 kom Dekoracija:
0 kom 200 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 žlica brašna
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom Preljev:
0 kom 100 ml mlijeka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom Krema:
0 kom 400 ml mlijeka

Priprema

01.

Umutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smjesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje te peći na 200°C oko 30 minuta. Prokuhati 100 ml mlijeka i vanilin šećer. Pečeni biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlijekom. Ostaviti da se ohladi.

02.

ml mlijeka prokuhati. Umutiti žumanjke i šećer, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na štednjak i prokuhati kremu, miješajući cijelo vrijeme. Čim prokuha maknuti s vatre. U toplu kremu umiksati želatinu fix. Posebno umutiti 300 ml vrhnja za šlag, pa sjediniti s mlakom kremom. Dobro izmiksati. Čokoladu i jaffa keks naribati. Dodati u kremu, koja se potpuno ohladila, pa sve dobro sjediniti.

03.

Na tacnu staviti biskvit, pa staviti ivicu kalupa za tortu koju smo obložili folijom. Na biskvit staviti kremu i staviti u frižider na sat-dva da se krema stegne. Kad se krema stegne, skinuti ivice kalupa i cijelu tortu premazati umućenim vrhnjem za šlag, šlag pjenom ili šlag kremom, po ukusu. Dekorirati po želji i poslužiti.

žena.hr
12.3.2017.