Pripremite umak od češnjaka i stavite ga na stranu.
Sastojci
0 kom Umak od češnjaka
0 kom 100 ml ulja
0 kom 150 g srca artičoka
0 kom 75 g kuhanog graška
0 kom 50 g narezane suhe salame
0 kom 1 sitno nasjeckani mladi luk
0 kom 1 manja crvena paprika, sitno nasjeckana
0 kom peršin
0 kom 1 rajčica, narezana na manje komadiće
0 kom 50 ml bijelog vinskog octa
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom sol i papar
0 kom 2 i 1/2 šalice vode
0 kom 1 šalica riže
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1/2 žličice šafrana
0 kom 250 g kuhane piletine, narezane na male komadiće
Priprema
01.
02.
Skuhajte rižu sa malo soli i šafrana prema uputama na pakiranju. Malo je ohladite, a zatim stavite u hladnjak na 15 minuta.
03.
U većoj zdjeli pomiješajte ohlađenu rižu i sve ostale sastojke osim rajčice. Prelijte sa umakom od češnjaka te stavite u hladnjak na 1 sat.
04.
Kod posluživanja ukrasite sa komadićima rajčice.