oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, pustiti da stoji oko 24 sata u
Sastojci
0 kom 1 kg ovčjih kotleta u komadu
0 kom 1 l mlaćenice (sirutke)
0 kom sol, papar, majčinu dušicu
0 kom 2 paketića (svaki 300 g) zamrznutih zelenih mahuna šetrajku
0 kom malo pšeničnog brašna (umiješanog s hladnom vodom), 2 žlice tučenog vrhnja ili konzerviranog mlijeka
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
nakon toga meso isplahnuti pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti kožu i gotovo svu masnoću (može ostati samo tanki sloj masnoga),
03.
utrljati po mesu,
04.
staviti zajedno s mahunama u oplahnutu glinenu posudu, na to položiti meso, poklopiti i staviti u pećnicu, s pirjanog mesa odstraniti kosti, narezati ga na ploške, složiti na prethodno zagrijan pladanj zajedno s mahunama i ostaviti na toplome, sok od mahuna i mesa po želji povezati s
05.
promiješati i posoliti.
06.
-225
07.
-5
08.
oko 1 3/4h.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb