Ovčji hrbat sa zelenim mahunama

Ovčji hrbat sa zelenim mahunama

Sastojci

0 kom 1 kg ovčjih kotleta u komadu
0 kom 1 l mlaćenice (sirutke)
0 kom sol, papar, majčinu dušicu
0 kom 2 paketića (svaki 300 g) zamrznutih zelenih mahuna šetrajku
0 kom malo pšeničnog brašna (umiješanog s hladnom vodom), 2 žlice tučenog vrhnja ili konzerviranog mlijeka
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, pustiti da stoji oko 24 sata u

02.

nakon toga meso isplahnuti pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti kožu i gotovo svu masnoću (može ostati samo tanki sloj masnoga),

03.

utrljati po mesu,

04.

staviti zajedno s mahunama u oplahnutu glinenu posudu, na to položiti meso, poklopiti i staviti u pećnicu, s pirjanog mesa odstraniti kosti, narezati ga na ploške, složiti na prethodno zagrijan pladanj zajedno s mahunama i ostaviti na toplome, sok od mahuna i mesa po želji povezati s

05.

promiješati i posoliti.

06.

-225

07.

-5

08.

oko 1 3/4h.

žena.hr
20.1.2016.