Prvo istući bjelanjak ili ga izmiksati u čvrsti snijeg. Zatim izmiksati žumanjke i dodati im šećer te miksati da se dobije kremasta, bllijedožuta smjesa. Staviti brašno, prašak za pecivo i kakao te preliti toplom vodom. Kada dobijete glatku smjesu, ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka kako bi dobili finu, rahlu smjesu.
Sastojci
Priprema
Peći na 190° oko 5 minuta dok se tijesto ne počne dizati. Zatim smanjiti na 160° i peći još kojih 15ak minuta dok se tijesto ne speče iznutra.
Tijesto prerezati po pola i preliti hladnim mlijekom. Najbolje je natočiti si u šalicu malo mlijeka i ravnomjerno žlicom prelijevati preko biskvita kako bi bio sočniji.
U plastičnu vrećicu za škrinju staviti kekse te ih istući batom za meso (ili ih staviti u multipraktik). Izmutiti puding, gustin i šećer s malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti na laganu vatru. Kad smjesa s pudingom i gustinom postane takva da se moze procijediti kroz sitno cjedilo (ali opet ne ono najsitnije), procijedite ju u mlijeko da ne biste imali problema s grudicama dok kuhate kremu. Pojačajte vatru i kuhajte kao puding. Gotovu kremu povremeno miješajte da se ne stvori korica na vrhu. U mlaku kremu umiksajte omekšali margarin, a kasnije ručno umiješajte i kekse.
Slažite: prva polovica tijesta – pola kreme – druga polovica tijesta – druga polovica kreme. Na vrh možete staviti glazuru od čokolade ili ostale oreo kekse (ako vam ih je ostalo).