Okroshka

Okroshka

Sastojci

0 kom U 2 litre kvasa:
0 kom 200g kuhane kobasice ili pilećih prsa,
0 kom 3 velika krumpira,
0 kom 3-4 jaja,
0 kom 3 srednje krastavci
0 kom 1/2 hrpa zelene luk
0 kom peršin i kopar 1 hrpa,
0 kom 3 žlice kiselog vrhnja

Priprema

01.

Zakuhajte krumpir v mundire, oguliti i izrezati u male kocke.

02.

Operite krastavce, ako imaju grubu kožu očistiti od nje, ako je mladi krastavac, onda ih izrezati u male kocke s kožom.

03.

Kobasice ili kuhano pileća prsa izrezati na kockice.

04.

Skuhajte jaja tvrdo kuhana, očistiti, prepolovite na pola i izvadite žumanjke.

05.

Proteini su izrezali na kockice, pire žumanjke i trljati s vrhnjem. Dodaj natrag nekoliko žlice kvas i pažljivo promiješati. Prelijte ovu smjesu u nasjeckanog sastojke i dobro izmiješati.

06.

Dodajte sjeckani zeleni luk i sjeckani bilje, zaliti Kvas, promiješati i kušati. Dosolit na okus. Ako ne zakuhati slatko - zaslađivanje malo (1-2 žlice šećera).

07.

Čuvati u hladnjaku. jesti hladno

žena.hr
21.4.2012.