škarama osloboditi od peteljke i cvata, oprati, staviti na vatru sa
Sastojci
0 kom 500 g ogrozda
0 kom 1 žlicom vode 150 g šećera
0 kom 2 bjelanca
0 kom 100 g šećera
0 kom struja: plin:
0 kom vrijeme pečenja:
0 kom 1 vrećice preljeva za tortu, svijetloga 250 ml soka od ogrozda
Priprema
01.
02.
lagano pirjati, ostaviti da se ocijedi, uhvatiti sok
03.
za poljupce istući u čvrsti snijeg umiješati žlicu po žlicu masu staviti u dresir-vrećicu oblikovati tortice promjera oko 7 cm, visoke oko 2 cm, a kapicu oblikovati na limu koji smo prethodno prekrili alu-folijom lim staviti u zagrijanu pećnicu
04.
-130 25 min na 1, 25 min isključiti, 15 min na 1, oko 50 min tortice ostaviti da se ohlade i ohlađene puniti ogrozdom od
05.
i pripremiti preljev prema uputama na vrećici preliti ga preko ogrozda i prekriti kapicama od poljubaca
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb