Odresci od tunjevine "Alhambra"

Odresci od tunjevine "Alhambra"

Sastojci

0 kom 250 ml (1/4l) vode
0 kom 1 oguljenim češnjem češnjaka
0 kom mljevenim origanom
0 kom otopljenim maslacem,
0 kom 4 odreska tunjevine (oko 150 g)
0 kom sokom 1 limuna; posoliti
0 kom 60 g pšeničnog brašna.
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 1 veliki luk
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina, 4 oguljene rajčice
0 kom 1-2 žlice maslaca

Priprema

01.

staviti u lonac na pritisak; umetak koji nije šupljikav premazati

02.

i namazati

03.

oprati pod tekućom vodom, posušiti, natopiti

04.

uvaljati u

05.

ugrijati, odreske s obje strane ispržiti,

06.

očistiti, narezati na sitne kockice, staviti u umetak, dodati na to odreske, umetak staviti u lonac, odreske preliti sa

07.

sitno narezati,

08.

otopiti u loncu, rajčicu pirjati oko 1 min, posoliti i začiniti

09.

preliti preko odrezaka, zatvoriti lonac, kuhati.

10.

oko 7 min.

žena.hr
14.2.2013.