Na ulju kratko prepržite piletinu.

Sastojci
0 kom ulje
0 kom 4 komada pilećih prsa
0 kom 3 žlice octa
0 kom 40 ml mlijeka
0 kom 1 sitno nasjeckani mladi luk
0 kom 200 ml soka od jabuke
0 kom 4 veća komada kuhane šunke ili pancete
0 kom 200 g mekanog sira po želji, tanko narezanog
0 kom Umak:
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 1 žlica brašna
0 kom malo senfa
0 kom sol
Priprema
01.
02.
Dodajte sok od jabuke i pirjajte 15 minuta u prekrivenoj tavi. Preostali sok ostavite za kasnije.
03.
Na komade šunke rasporedite pola sira narezanog na ploške. Na svaki komad zatim dodajte jedan komad piletine, a na vrh opet sir. Preklopite šunku preko piletine i sira.
04.
Sa preklopljenom stranom prema dolje stavite u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici 7-8 minuta na 180 stupnjeva.
05.
U zdjelici za umak pomiješajte šećer, brašno, senf i sol. Dodajte preostali sok od jabuke, ocat i mlijeko. Zagrijte da zavrije i malo se zgusne.
06.
Na kraju u umak dodajte nasjeckani luk i prelijte preko piletine.