Zakuhati mlijeko s vanilijom i žlicom šećera. Umutiti pjenasto žumanjke s 5 žlica šećera. Ulupati čvrst snijeg od 9 bjelanjaka, zasladiti s 3 žlice kristal šećera i još mutiti dok ne bude glatko (dok se šećer ne otopi), zamirisati limunovom koricom
Sastojci
0 kom 9 jaja
0 kom 1 litra mlijeka
0 kom 9 jušnih žlica šećera
0 kom pola štapića vanilije
0 kom naribana limunova korica
Priprema
01.
02.
U kipuće mlijeko zakuhavati žličnjake (noklice), kratko prokuhati sa svake strane (kuhati vrlo kratko da narastu; prekuhani splasnu). Gotove ocjediti i staviti u zdjelu da se hlade. Ponavljati dok svi nisu skuhani.
03.
Nakon kuhanja oblačića nadopuniti mlijeko koje je pokuhalo i u kipuće mlijeko umiješati umućene žumanjke. Vratiti na kuhalo i uz mješanje kuhati dok se ne zgusne (nekoliko minuta). Odmah preliti preko noklica i ostaviti da se dobro ohlade.
04.
Po želji ukrasiti ribanom čokoladom.