Za koru pomiješati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljeni maslac, po potrebi dodavati malo mlijeka - tako da se dobije smjesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup promjera 26 cm i staviti u hladnjak dok
Sastojci
0 kom Kora:
0 kom 250 g mljevenog keksa
0 kom Ganache:
0 kom 150 g čokolade (mliječne)
0 kom 150 ml slatkog vrhnja
0 kom 40 g maslaca
0 kom 100 ml mlijeka
0 kom 30 g čokolade u prahu
0 kom Fil:
0 kom 250 g krem sira
0 kom 50 g šećera
0 kom 150 g nutelle
0 kom 0,5 l biljno slatko vrhnje
Priprema
01.
02.
Zagrijati nutellu stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smjesu podjeliti u dvije posude na dva jednaka dijela. Dobro umutiti slatko vrhnje. Pola od umućenog slatkog vrhnja dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmiješati s otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu s krem sirom. Premazati koru prvo bijelim, a zatim čokoladnim filom. Dobro ohladiti.
03.
Za ganache na pari otopiti čokoladu i slatko vrhnje i ohladiti. Povremeno promiješati dok se hladi. Potom prelijati ganache preko torte i ostaviti da odstoji 3-4 sata.