Norveški riblji gratin

Norveški riblji gratin

Sastojci

0 kom 400 g bijele ribe (oslić, bakalar)
0 kom 200 g tjestenine
0 kom 6 dl mlijeka 
0 kom 3 žlice maslaca 
0 kom 5 žlica bijelog brašna
0 kom 1 žlica soli
0 kom muškatni orašćić
0 kom 200 g ribanog sira
0 kom 3-4 žlice prezle
0 kom 3 jaja

Priprema

01.

Zamrznutu ili svježu ribu stavite u proključalu vodu da stoji poklopljena u posudi 10-15 minuta.

02.

U posudu na srednjoj vatri otopite 3 pune žlice tvrdog maslaca. Kada se otopi dodajte brašno, miješajte, zatim dodajte mlijeko uz miješanje polako. Ne smiju biti grudice. Na kraju dodajte umučena cijela jaja. Obavezno dodajte sol, muškatni oraščić i na kraju ribani sir. Sklonite sa štednjaka.

03.

Skuhajte tjesteninu na uobičajen način.

04.

Ribu izmrvite na komade. U jednoj posudi spojite kuhanu tjesteninu, ribu i sos. Dobro promiješajte pa na podmazani pleh ili vatrostalnu posudu izlijte sav sadržaj.

05.

Gore pospite sa još malo ribanog sira i prezlom. Pecite na 200°C pola sata.

žena.hr
28.6.2016.