Njoki sa domaćim purećim raguom

Njoki sa domaćim purećim raguom

Sastojci

0 kom 400 g njoka
0 kom ulje
0 kom 1 limenka nasjeckane rajčice
0 kom origano
0 kom naribani parmezan
0 kom papar
0 kom 250 g mljevenog purećeg mesa
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom bosiljak
0 kom začinski komorač
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 3 žlice pasirane rajčice

Priprema

01.

Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju i ocijedite ih.

02.

U međuvremenu u većoj tavi zagrijte malo ulja. Dodajte puretinu i pržite je 3 minute. Izvadite je iz tave.

03.

Dodajte luk, papriku, češnjak, bosiljak i komorač te pržite 2 minute. U tavu vratite puretinu i dodajte vino. Pirjajte 2-3 minute.

04.

Dodajte pasiranu rajčicu, nasjeckane rajčice i malo origana te držite na vatri 4-5 minuta uz povremeno miješanje.

05.

Maknite sa vatre te posipajte parmezanom. Poslužite njoke sa raguom.

žena.hr
10.12.2008.