Skuhajte krumpir. Ohladite ga u hladnoj vodi, narežite na ploške te stavite u veću staklenu posudu.
Sastojci
0 kom 10 manjih krumpira
0 kom 2 tvrdo kuhana jaja, narezana na manje komadiće
0 kom 4 komada slanine ili pancete
0 kom 1 luk
0 kom sol i papar
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom ocat
0 kom 40-50 g šećera
0 kom 1 mladi luk
Priprema
01.
02.
Dodajte jaja, promiješajte sa krumpirom i stavite na stranu.
03.
Na ulju prepržite slaninu. Maknite je iz tave.
04.
U tavi prepržite luk te dodajte brašno, temeljac, ocat i šećer te začinite solju i paprom.
05.
Držite na vatri 5-6 minuta uz stalno miješanje dok se mješavina malo ne zgusne.
06.
Prelijte preko krumpira i jaja te malo promiješajte.