Nezgodne tortice

Nezgodne tortice

Sastojci

0 kom Biskvit- 5 jaja, 130g šećera, 100g maslaca, 100g čokolade za kuhanje, 80g glatkog brašna, 20g kakaa, 50mL mlijeka, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo
0 kom Krema- 4.5dcL mlijeka, 40g gustina, 120g šećera, 130g čokolade za kuhanje, 180g maslaca, 3 žumanjka, 1 žlica ruma, 1 žlica arome od vanilije
0 kom Preljev- 1 dcL mlijeka, 2 žlice benka(kakaa), 1 žlica ruma

Priprema

01.

Za biskvit:

02.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.

03.

Maslac na sobnoj temperaturi dobro izmiksati u pjenastu kremu pa umiješati u hladnu kremu.

04.

Nafilati biskvit, tj. tortu i uživati!

05.

Dobar tek!

06.

Maslac i čokoladu otopiti na pari.

07.

Žumanjke izmiksati s šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.

08.

Dodati smjesu čokolade i maslaca, a zatim mlijeko. Brašno, kakao i prašak za pecivo dobro promiješati pa dodavati smjesi.

09.

Bjelanjcima dodati malo soli pa napraviti snijeg koji treba lagano umiješati u smjesu.

10.

Peći u kalupu promjera 24 cm na 180 stupnjeva oko pola sata.

11.

Za kremu:

12.

Odvojiti 1 dcL mlijeka i u njemu razmutiti žumanjke, gustin i šećer. Preostalom mlijeku dodati rum i vaniliju pa dok zakuha dodati smjesu žumanjaka. Smanjiti vatru i lagano miješati dok se ne zgusne. Zatim dodati čokoladu i miješati dok se ne rastopi.

13.

Ostaviti da se ohladi, pa zatim staviti u frižider da se dobro ohladi.

žena.hr
5.1.2014.