Za biskvit:

Sastojci
Priprema
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Maslac na sobnoj temperaturi dobro izmiksati u pjenastu kremu pa umiješati u hladnu kremu.
Nafilati biskvit, tj. tortu i uživati!
Dobar tek!
Maslac i čokoladu otopiti na pari.
Žumanjke izmiksati s šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.
Dodati smjesu čokolade i maslaca, a zatim mlijeko. Brašno, kakao i prašak za pecivo dobro promiješati pa dodavati smjesi.
Bjelanjcima dodati malo soli pa napraviti snijeg koji treba lagano umiješati u smjesu.
Peći u kalupu promjera 24 cm na 180 stupnjeva oko pola sata.
Za kremu:
Odvojiti 1 dcL mlijeka i u njemu razmutiti žumanjke, gustin i šećer. Preostalom mlijeku dodati rum i vaniliju pa dok zakuha dodati smjesu žumanjaka. Smanjiti vatru i lagano miješati dok se ne zgusne. Zatim dodati čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
Ostaviti da se ohladi, pa zatim staviti u frižider da se dobro ohladi.