Kvasac razmrviti s malo mlijeka i šećera, te ostaviti da se digne. Prosijati brašno, te na sredinu ulijati kvasac, jaja, ulje, šećer i sol. Zamijesiti glatko tijesto. Tijesto podijeliti u 3 dijela i ostaviti da se udvostruči. Dignuto tijesto razvaljati u velike krugove, rezati uske trokute, svaki premazati otopljenim maslacem i uvijati kiflice. Kiflice stavljati na papir za pečenje i ostaviti da se jos dignu jednom. Kiflice premazati žutanjkom i posipati sjemenkama. Mqrgarin ili maslac (hladni) rezati na listice i rasporediti među kiflice. Peci na 200-220 °C dok ne dobiju lijepu boju.
Sastojci
0 kom 1 kg brašna
0 kom 2 jaja
0 kom 2 dl ulja
0 kom 4 žlice šećera
0 kom 2 žličice soli
0 kom 1 kocka kvasca
0 kom 1/2 l mlijeka
0 kom Maslac ili margarin
0 kom Žumanjak za premazivanje
0 kom Sjemenke za posipanje ( sezam, lan, mak, kim )
Priprema
01.