Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.
Sastojci
130 g margarina
150 g čokolade za kuhanje
30 g kakaa
70 g glatkog brašna
0.5 žličice prašak za pecivo
150 g šećer
3 kom Jaja
100 g čokolade
Priprema
01.
02.
Manji kalup obložite papirom za pečenje ( 20x20 cm, ili malo veći).
03.
Na pari otopite margarin i tamnu čokoladu. Maknite s vatre.
04.
U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom margarinu i čokoladi, sve dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu (mliječnu ili bijelu). Opet sve dobro izmiješajte.
05.
Izlijte u kalup i stavite peći 20-30 minuta, ovisi o jačini pećnice. Izvana će kolač dobiti koricu, a iznutra bi trebao ostati jako sočan i mekan.