U zdjelici pomiješajte sol, papar, ocat, češnjak i maslinovo ulje. Premažite puricu.
Sastojci
0 kom 1 očišćena i oprana purica
0 kom 1 žlica soli
0 kom 6 kriški kruha, bez kore
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 1 veće jaje, zamućeno
0 kom 1 jabuka, sitno nasjeckana
0 kom 1 žlica cajun mješavine začina
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 75 g grožđica
0 kom 50 g sitno nasjeckanih oraha
0 kom peršin
0 kom 1 žličica papra
0 kom 200 ml šerija
0 kom 100 ml meda
0 kom 50 ml vinskog octa
0 kom 1 žličica češnjaka u prahu
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom maslac
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 500 g mljevene teletine ili govedine
0 kom 250 kuhane šunke, sitno nasjeckane
Priprema
01.
02.
U većoj tavi rastopite malo maslaca te kratko pržite pola raspoloživog luka. Dodajte mljeveno meso i šunku. Držite na vatri 5 minuta uz miješanje.
03.
Kruh usitnite te ga u većoj posudi pomiješajte sa mlijekom i jajem. Dodajte jabuku, začine, sol, papar, grožđice, orahe i peršin. Dodajte meso te promiješajte.
04.
Unutrašnjost purice malo premažite uljem te je popunite pripremljenim punjenjem. Zatvorite sa čačkalicama.
05.
Pecite na 200 stupnjeva 2 sata.
06.
U blenderu pomiješajte preostali luk, šeri i med. Prelijte preko purice te pecite još 1-2 sata.