Nabujak s ribom

Nabujak s ribom

Sastojci

0 kom (bez jaja i orašastih plodova)
0 kom 50 g svježeg bakalara, iverka ili kakve druge bijele ribe, narezane na odreske 250 g dimljenog mladog bakalara ili kakve druge dimljene ribe 500 ml mlijeka 1 mladi luk, krupno nasjeckan 1 lovorov list (prema želji) 100 g maslaca 30 g pšeničnog bra

Priprema

01.

PEČENJE 45 minuta ZA 4-6 osoba

02.

Priprema

03.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 2. Ribu poširajte u mlijeku 5 minuta da bude gotovo kuhana. Potom je izvadite rešetkastom žlicom i stavite na tanjur. Kad se ohladi, ogulite je, narežite na velike komade i stavite u vatrostalni oblik za nabujak veličine 1,5 litre. 3. Stavite luk i lovorov list u mlijeko od poširanja. Zakuhajte, skinite sa štednjaka, ostavite 10 minuta da se okusi prožmu i procijedite. 4. Rastopite u posudi 50 g maslaca za bešamel umak, dodajte brašno i, miješajući, popržite minutu. Postupno dodajte mlijeko od poširanja pa, miješajući, kuhajte 2 minute. Skinite sa štednjaka. 5. Skuhajte krumpire. Napravite pire s preostalim maslacem i vrhnjem ili mlijekom pa ga začinite solju i paprom. 6. Dodajte ribi garnele, kapare i peršin, začinite solju i paprom te prelijte bešamel umakom. Na njih stavite pire od krumpira, prema želji, pospite parmezanom i pecite 45 minuta da površina postane hrskava.

04.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
26.11.2013.