PEČENJE 45 minuta ZA 4-6 osoba
Sastojci
Priprema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 2. Ribu poširajte u mlijeku 5 minuta da bude gotovo kuhana. Potom je izvadite rešetkastom žlicom i stavite na tanjur. Kad se ohladi, ogulite je, narežite na velike komade i stavite u vatrostalni oblik za nabujak veličine 1,5 litre. 3. Stavite luk i lovorov list u mlijeko od poširanja. Zakuhajte, skinite sa štednjaka, ostavite 10 minuta da se okusi prožmu i procijedite. 4. Rastopite u posudi 50 g maslaca za bešamel umak, dodajte brašno i, miješajući, popržite minutu. Postupno dodajte mlijeko od poširanja pa, miješajući, kuhajte 2 minute. Skinite sa štednjaka. 5. Skuhajte krumpire. Napravite pire s preostalim maslacem i vrhnjem ili mlijekom pa ga začinite solju i paprom. 6. Dodajte ribi garnele, kapare i peršin, začinite solju i paprom te prelijte bešamel umakom. Na njih stavite pire od krumpira, prema želji, pospite parmezanom i pecite 45 minuta da površina postane hrskava.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb