Opranu i ocijeđenu rižu stavimo kuhati u litru slane i provrele vode te lagano kuhamo 15 minuta.
Sastojci
0 kom 100 g riže okruglog zrna
0 kom 2 jabuke
0 kom 50 g grožđica
0 kom 2 jaja
0 kom 75 g brašna
0 kom 50 g maslaca
0 kom 1 žlica meda
0 kom 1 žlica listića badema
0 kom 1 prstohvat soli
Priprema
01.
02.
Tako kuhanu rižu ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
03.
Jabuke ogulimo, očistimo i naribamo.
04.
Jaja razmutimo brašnom i pomiješamo s naribanim jabukama, grožđicama, maslacem, medom, bademima i rižom.
05.
Smjesu od riže stavimo u dubok vatrostalan kalup koji smo predhodno namazali maslacem.
06.
Preko smjese posložimo ostatak listića maslaca i posipamo šećerom.
07.
Pečemo u pećnici, na donjoj razini, na 180 stupnjeva C oko 40 minuta.