oguliti, oprati, narezati na ploške, 5 min blanširati
Sastojci
Priprema
krumpir izvaditi iz vode, ocijediti, staviti u namazanu vatrostalnu posudu;
nastrugati, izmiješati sa
i staviti na rajčice;
rasporediti po nabujku; nabujak staviti u zagrijanu pećnicu.
oko 200
oko 3
oko 30 min
francuski kruh, bijelo vino.
umjesto mljevenog mesa uzeti mljevenu janjetinu i svježu majčinu dušicu.
očistiti
ugrijati, dodati luk i češnjak, pustiti da porumene; dodati
popržiti, začiniti solju i paprom
pažljivo isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, nasjeckati, dodati mesu; 1/3 mesa poslagati po krumpiru;
očistiti, oprati, izrezati na ploške, 3 minute blanširati; ocijediti poslagati po mesu; ostatak mesa staviti na mrkvu,
oprati narezati na ploške, 3 minute u kipućoj slanoj vodi blanširati, ocijediti, staviti na meso i pokriti ostatkom mesa,
nakratko staviti u kipuću vodu (ne kuhati), nakon toga u hladnu vodu, oguliti, prepoloviti, izrezati na ploške, poslagati na meso,
pažljivo isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti i posuti preko rajčica;