Nabujak od povrća

Nabujak od povrća

Sastojci

0 kom 500 g krumpira
0 kom kipućoj slanoj vodi;
0 kom 200 g sira (gouda)
0 kom 3 žlice mrvica
0 kom listiće maslaca
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenje:
0 kom Prilog:
0 kom Druga mogućnost:
0 kom 1-2 glavice luka
0 kom 1 češanj češnjaka 1 žlicu ulja
0 kom 1 kg mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog)
0 kom 4 listića kadulje
0 kom 400 g mrkve
0 kom 350 g tikvica
0 kom 250 g rajčica
0 kom posoliti, popapriti 4 žlice kadulje

Priprema

01.

oguliti, oprati, narezati na ploške, 5 min blanširati

02.

krumpir izvaditi iz vode, ocijediti, staviti u namazanu vatrostalnu posudu;

03.

nastrugati, izmiješati sa

04.

i staviti na rajčice;

05.

rasporediti po nabujku; nabujak staviti u zagrijanu pećnicu.

06.

oko 200

07.

oko 3

08.

oko 30 min

09.

francuski kruh, bijelo vino.

10.

umjesto mljevenog mesa uzeti mljevenu janjetinu i svježu majčinu dušicu.

11.

očistiti

12.

ugrijati, dodati luk i češnjak, pustiti da porumene; dodati

13.

popržiti, začiniti solju i paprom

14.

pažljivo isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, nasjeckati, dodati mesu; 1/3 mesa poslagati po krumpiru;

15.

očistiti, oprati, izrezati na ploške, 3 minute blanširati; ocijediti poslagati po mesu; ostatak mesa staviti na mrkvu,

16.

oprati narezati na ploške, 3 minute u kipućoj slanoj vodi blanširati, ocijediti, staviti na meso i pokriti ostatkom mesa,

17.

nakratko staviti u kipuću vodu (ne kuhati), nakon toga u hladnu vodu, oguliti, prepoloviti, izrezati na ploške, poslagati na meso,

18.

pažljivo isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti i posuti preko rajčica;

žena.hr
21.11.2020.