Nakratko staviti patlidžane u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti
Sastojci
0 kom 500 g rajčica
0 kom 500 g patlidžana
0 kom 1 žlici ulja
0 kom 2 glavice luka
0 kom 500 g usitnjene janjetine
0 kom solju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom
0 kom 1 mjericu jogurta (150 g)
0 kom 3 jaja 1 žlicom pšeničnog brašna
0 kom solju
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
Odstraniti peteljke, oprati, izrezati na ploške debljine 1/2 cm, posoliti, pustiti da odstoje oko 30 min, posušiti; na
03.
Ploške patlidžana s obje strane zapeći dok ne poprime svijetložutu boju - oko 4 min
04.
Očistiti, sitno narezati, zapeći 45 min
05.
Začiniti solju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom
06.
Povrće i meso slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu, svaki sloj začiniti solju, paprom, paprikom, majčinom dušicom i ružmarinom; staviti u zagrijanu pećnicu, nabujak peći oko 30 min.
07.
izmiješati sa 3 jaja 1 žlicom pšeničnog brašna
08.
začinitisolju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom
09.
i preliti nabujak; peći daljnjih 15 min.