Nabujak od patlidžana

Nabujak od patlidžana

Sastojci

0 kom 500 g rajčica
0 kom 500 g patlidžana
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 žlici ulja
0 kom 2 glavice luka
0 kom 500 g usitnjene janjetine
0 kom solju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom
0 kom 1 mjericu jogurta (150 g)
0 kom 3 jaja 1 žlicom pšeničnog brašna
0 kom solju
0 kom Struja:

Priprema

01.

nakratko staviti u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti, narezati na ploške

02.

odstraniti peteljke, oprati, izrezati na ploške debljine 1/2 cm, posoliti, pustiti da odstoje oko 30 min, posušiti; na

03.

oko 4

04.

oko 45 min.

05.

ploške patlidžana s obje strane zapeći dok ne poprime svijetložutu boju;

06.

očistiti, sitno narezati, zapeći dodati

07.

zapeći, začiniti

08.

povrće i meso slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu, svaki sloj začiniti solju, paprom, paprikom, majčinom dušicom i ružmarinom; staviti u zagrijanu pećnicu, nabujak peći oko 30 min.

09.

izmiješati sa

10.

začiniti

11.

i preliti nabujak; peći daljnjih 15 min.

12.

oko 250

žena.hr
12.6.2013.