nakratko staviti u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti, narezati na ploške
Sastojci
0 kom 500 g rajčica
0 kom 500 g patlidžana
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 žlici ulja
0 kom 2 glavice luka
0 kom 500 g usitnjene janjetine
0 kom solju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom
0 kom 1 mjericu jogurta (150 g)
0 kom 3 jaja 1 žlicom pšeničnog brašna
0 kom solju
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
odstraniti peteljke, oprati, izrezati na ploške debljine 1/2 cm, posoliti, pustiti da odstoje oko 30 min, posušiti; na
03.
oko 4
04.
oko 45 min.
05.
ploške patlidžana s obje strane zapeći dok ne poprime svijetložutu boju;
06.
očistiti, sitno narezati, zapeći dodati
07.
zapeći, začiniti
08.
povrće i meso slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu, svaki sloj začiniti solju, paprom, paprikom, majčinom dušicom i ružmarinom; staviti u zagrijanu pećnicu, nabujak peći oko 30 min.
09.
izmiješati sa
10.
začiniti
11.
i preliti nabujak; peći daljnjih 15 min.
12.
oko 250
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb