Nabujak od kukuruza na meksikanski način

Nabujak od kukuruza na meksikanski način

Sastojci

0 kom 1 glavicu luka 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 500 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog)
0 kom solju, paprom, piment prahom mljevenim cimetom
0 kom 285g zrna kukuruza (iz limenke)
0 kom 150 g salame
0 kom 500 g rajčice
0 kom 200 g goude
0 kom 2 žlice mrvica
0 kom maslac

Priprema

01.

očistiti, nasjeckati;

02.

zagrijati, luk i češnjak kratko pirjati

03.

oko 200.

04.

oko 3

05.

-35 min.

06.

dodati i popržiti uz stalno miješanje začiniti

07.

meso staviti u namazanu vatrostalnu posudu;

08.

ocijediti, staviti na meso;

09.

izrezati na rezance, složiti na kukuruz;

10.

staviti nakratko u kipuću vodu (ne kuhati), nakon toga u hladnu vodu, oguliti, očistiti, izrezati na četiri dijela, a zatim na rezance; rajčice poslagati na salamu, začiniti paprom i origanom,

11.

nastrugati, dodati

12.

i staviti na rajčicu

13.

izrezati na listiće i poslagati na nabujak; posudu staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.

žena.hr
26.3.2013.