oprati, skuhati, ocijediti, oguliti, pustiti da se ohladi i narezati na ploškice;
Sastojci
0 kom 1 kg krumpira
0 kom 75 g sirove šunke 75 g kuhane šunke
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Druga mogućnost:
0 kom 250 ml (1/4 l) kiselog vrhnja 250 ml (1/4 l) juhe 1 žlicu gustina 2 jaja
0 kom nastruganim sirom.
0 kom 30 g margarina
0 kom 35 g pšeničnog brašna
0 kom 250 ml (1/4 l) vruće instant juhe,
0 kom 50 ml (1/4 l) mlijeka
0 kom solju;
0 kom 2 žlice mrvica
0 kom listiće maslaca
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
izrezati na male kockice, krumpire i šunku slagati slojevito u namazanu vatrostalnu posudu, gornji sloj mora biti krumpir.
03.
-225
04.
-5
05.
-40 min
06.
umjesto navedenog umaka uzeti:
07.
izmiješati i preliti preko nabujka umjesto mrvica nabujak posuti
08.
za umak
09.
otopiti, dodati
10.
i miješati tako dugo dok brašno ne požuti; doliti
11.
miješati šibom da se ne stvore grudice, umak zakuhati i kuhati oko 5 min začiniti
12.
umak preliti preko krumpira i šunke posuti sa
13.
i dodati
14.
peći u zagrijanoj pećnici.
15.
-30 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb