Nabujak od krumpira sa špinatom

Nabujak od krumpira sa špinatom

Sastojci

0 kom 750 g krumpira
0 kom 250 ml (1/4 l) mlijeka
0 kom 150 g slanine prošarane mesom
0 kom 50 g nastruganog sira
0 kom solju i paprom;
0 kom 750 g špinata
0 kom 1 glavicu luka 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Savjet:

Priprema

01.

oguliti, oprati, narezati na ploške zakuhati

02.

dodati ploške krumpira i kuhati na laganoj vatri oko 10 min;

03.

izrezati na kockice i izmiješati sa

04.

i ploškama krumpira; začiniti

05.

krumpir staviti u sredinu namazane vatrostalne posude

06.

pažljivo probrati, dobro oprati, staviti u kipuću vodu dok se listovi špinata ne opuste; ocijediti

07.

očistiti, narezati na kockice:

08.

rastopiti; luk i češnjak kratko pirjati, dodati špinat, sve zajedno kratko protresti poslagati u vatrostalnu posudu kao vijenac oko krumpira i posuti sirom; nabujak zapeći u zagrijanoj pečnici 5-10 min dok ne poprimi zlatnožutu boju.

09.

oko 30 min

10.

nabujak od krumpira i špinata s hladnom juhom od grbice kao predjelom i kremom od moke kao desertom izvrstan je ljetni menu.

žena.hr
8.5.2013.