oguliti, oprati, narezati na ploške zakuhati
Sastojci
0 kom 750 g krumpira
0 kom 250 ml (1/4 l) mlijeka
0 kom 150 g slanine prošarane mesom
0 kom 50 g nastruganog sira
0 kom solju i paprom;
0 kom 750 g špinata
0 kom 1 glavicu luka 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Savjet:
Priprema
01.
02.
dodati ploške krumpira i kuhati na laganoj vatri oko 10 min;
03.
izrezati na kockice i izmiješati sa
04.
i ploškama krumpira; začiniti
05.
krumpir staviti u sredinu namazane vatrostalne posude
06.
pažljivo probrati, dobro oprati, staviti u kipuću vodu dok se listovi špinata ne opuste; ocijediti
07.
očistiti, narezati na kockice:
08.
rastopiti; luk i češnjak kratko pirjati, dodati špinat, sve zajedno kratko protresti poslagati u vatrostalnu posudu kao vijenac oko krumpira i posuti sirom; nabujak zapeći u zagrijanoj pečnici 5-10 min dok ne poprimi zlatnožutu boju.
09.
oko 30 min
10.
nabujak od krumpira i špinata s hladnom juhom od grbice kao predjelom i kremom od moke kao desertom izvrstan je ljetni menu.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb