Nabujak od kelja

Nabujak od kelja

Sastojci

0 kom 1 kg kelja
0 kom 1 glavicu luka, 1 češanj češnjaka
0 kom 125 ml (1/8 l) slane vode
0 kom 200 g crnog kruha
0 kom 250 g sira
0 kom 250 ml (1/4) l vina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

odstraniti vanjske listove, kelj prerezati na osam dijelova, odstraniti peteljku; kelj oprati, izrezati na rezance;

02.

očistiti i zakuhati s keljom;

03.

kuhati oko 15 min, ocijediti, sačuvati tekućinu;

04.

izrezati na rezance;

05.

krupno nastrugati; slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu kelj, kruh i sir; zadnji sloj je sir; tekućinu od pirjanja doliti s juhom tako da se dobije oko 750 ml (3/4 l), dodati

06.

i sve preliti preko kelja; posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći.

07.

oko 225

08.

oko 4

09.

-30 min; nabujak od kelja poslužiti u dubokim tanjurima.

žena.hr
17.2.2013.