odstraniti vanjske listove, kelj prerezati na osam dijelova, odstraniti peteljku; kelj oprati, izrezati na rezance;
Sastojci
0 kom 1 kg kelja
0 kom 1 glavicu luka, 1 češanj češnjaka
0 kom 125 ml (1/8 l) slane vode
0 kom 200 g crnog kruha
0 kom 250 g sira
0 kom 250 ml (1/4) l vina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
očistiti i zakuhati s keljom;
03.
kuhati oko 15 min, ocijediti, sačuvati tekućinu;
04.
izrezati na rezance;
05.
krupno nastrugati; slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu kelj, kruh i sir; zadnji sloj je sir; tekućinu od pirjanja doliti s juhom tako da se dobije oko 750 ml (3/4 l), dodati
06.
i sve preliti preko kelja; posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći.
07.
oko 225
08.
oko 4
09.
-30 min; nabujak od kelja poslužiti u dubokim tanjurima.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb