isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kockice
Sastojci
0 kom 750 g purećeg mesa
0 kom 100 g toasta
0 kom 125 ml (1/8 l) instant kokošje juhe
0 kom 1 jaje 3 žlice bijelog vina 3 žlice slatkog vrhnja 1 žličicu limunovog soka nastruganu koru 1/2 limuna 1 žličicu dijon-senfa 1 paketić oprane grbice
0 kom 40 g maslaca
0 kom 1 kg grmolikog celera
Priprema
01.
02.
odstraniti koru, namakati u
03.
toast dobro istisnuti, meso i toast sitno samljeti, smjesi umiješati
04.
rastopiti, dodati smjesi, začiniti solju i svježe samljevenim paprom
05.
očistiti, tvrde konce s vanjske strane peteljki oguliti; peteljke oprati, uzdužno prepoloviti; polovice celera s udubljenom stranom na gore staviti u namazanu vatrostalnu posudu, napuniti smjesom od puretine i poklopiti preostalim polovicama celera.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb