očistiti, dobro oprati; kuhati u

Sastojci
0 kom 1 cvjetaču srednje veličine (oko 1 1/2 kg)
0 kom kipućoj vodi
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 100 g kuhane šunke (u komadu)
0 kom 200 ml (1/5 l) slatkog vrhnja 1 jajetom 1 žličicom zelenog papra u zrnu (iz staklenke u tekućini)
0 kom 125 g sirove šunke (tanke ploške)
0 kom 50 g maslaca
0 kom 20 g pšeničnog brašna
0 kom 125 ml (1/8 l) mlijeka
0 kom 3 žumanca 50 g nasjeckanog parmezana 3 čvrsto izmiješana bjelanca
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
-12 min, ocijediti, cvjetiće odvojiti
03.
oko 3
04.
oko 35 min
05.
umak od rajčica.
06.
grubo usitniti, izraditi kašu; izmiješati sa
07.
i sve dobro promiješati;
08.
izrezati na sitne kockice i umiješati polovinu smjese staviti u namazanu vatrostalnu posudu (1 l), dodati polovinu cvjetače, pritisnuti, ostatak smjese od šunke i vrhnja, preliti preko cvjetače, dodati ostatak cvjetače;
09.
rastopiti, dodati
10.
i miješati dok ne požuti; dodati
11.
miješati šibom da se ne stvore grudice kuhati oko 5 min; maknuti s vatre; umiješati
12.
pažljivo dodati smjesi od sira; smjesu preliti preko cvjetače; posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći.
13.
oko 200
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb