Nasjeckamo luk i mrkvu izrežemo na trakice. Na wok tavu ili posudu za kuhanje stavimo žlicu kokosovog ulja da se polako topi.
Sastojci
Priprema
Kada se ulje zagrijalo stavimo dinstati luk i mrkvicu i posolimo da puste sokove. Za to vrijeme svinjski but narežemo na trakice.
Dobar tek :)
Kada luk postane staklast, a mrkvica omekani dodamo svinjski but, posolimo i ja poklopim da svinjski but pusti svoj sok u kojem će se to sve dinstati.
Nakon 20min dodamo narezanu crvenu papriku (ja i nju režem na trakice), krupno sjeckani češnjak, kukuruz i grah te tome dodam 2-3 prstohvata vegete i 1-2 prstohvata mljevene crvene paprike (ja koristim blagu, ali ukoliko volite ljuto slobodno stavite ljutu)
To sve dinstamo (ovaj put NE poklopljeno) dok crvena paprika potpuno ne omekani.
Kada je izdinstano dodamo slatko kiseli umak i mrvicu chillija u prahu, ali ja zaista stavim mrvicu (ne ni prstohvat) jer nisam ljubitelj preljutoga.
Tortilje kupljene izvadimo iz omota, svaku malo poprskamo s vodom i stavimo na par sekundi u mikrovalnu tek toliko da omekane da ih bude lakše motati i da ne pucaju (uputstva na pakiranju!)
Ovaj šareni mix umotavamo u tortilje (i za to imate upute na pakiranju - nacrtane ;)
Na slici gdje su tortilje umotane ja sam stavila još preko njih sira koji sam nasjeckala i pomješala sa vrhnjem sa kuhanje i takve ih stavila na 5min u pećnicu na 180° samo da se sir rastopi, ali to nije nužno, bit će fine i u varijanti bez sira
Savjet: ako si želite olakšati da vam se ne odmotavaju svaku tortilju nakon zamatanja omotajte folijom i postepeno kako jedete skidajte foliju ;)