U većoj tavi zagrijte malo ulja. Pržite krumpir 3 minute sa svake strane, ako je potrebno u više navrata ako vam sav krumpir ne stane u tavu.
Sastojci
0 kom ulje 1 kg krumpira, narezan na ploške 1 luk, sitno nasjeckan 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana 500 g mljevenog mesa (janjetine ili govedine) 1 manja zelena paprika, sitno narezana 1 manja crvena paprika, sitno narezana 200 ml umaka od ra
Priprema
01.
02.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
03.
U tavu dodajte još malo ulja po potrebi. Dodajte luk, češnjak i mljeveno meso. Pržite 3-4 minute.
04.
U tavu dodajte paprike, umak od rajčice, sol, kumin, papar, cimet i peršin te držite na vatri 10 minuta.
05.
Namastite vatrostalnu posudu ze pećnicu te ravnomjerno rasporedite pola krumpira. Na krumpir dodajte meso te prekrijte sa preostalim krumpirom.
06.
U zdjelici pomiješajte mlijeko i jaja te prelijte preko krumpira.
07.
Pecite u pećnici 30 minuta.