Musaka sa krumpirom i mljevenim mesom

Musaka sa krumpirom i mljevenim mesom

Sastojci

0 kom ulje 1 kg krumpira, narezan na ploške 1 luk, sitno nasjeckan 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana 500 g mljevenog mesa (janjetine ili govedine) 1 manja zelena paprika, sitno narezana 1 manja crvena paprika, sitno narezana 200 ml umaka od ra

Priprema

01.

U većoj tavi zagrijte malo ulja. Pržite krumpir 3 minute sa svake strane, ako je potrebno u više navrata ako vam sav krumpir ne stane u tavu.

02.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

03.

U tavu dodajte još malo ulja po potrebi. Dodajte luk, češnjak i mljeveno meso. Pržite 3-4 minute.

04.

U tavu dodajte paprike, umak od rajčice, sol, kumin, papar, cimet i peršin te držite na vatri 10 minuta.

05.

Namastite vatrostalnu posudu ze pećnicu te ravnomjerno rasporedite pola krumpira. Na krumpir dodajte meso te prekrijte sa preostalim krumpirom.

06.

U zdjelici pomiješajte mlijeko i jaja te prelijte preko krumpira.

07.

Pecite u pećnici 30 minuta.

žena.hr
16.11.2008.