Jednostavno jelo od sastojaka koje svi volimo i koje obično uvijek imamo pri ruci. Ova musaka je malo drukčija jer se umjesto bešamela može koristiti preljev s jogurtom.
Sastojci
Priprema
Zagrij dvije žlice ulja u tavi i dodaj sitno nasjeckani luk. Pirjaj dok ne postane proziran. Dodaj mljeveno meso i opet pirjaj dok ne bude ravnomjerno smeđe.
Dodaj nasjeckani češnjak, sušeni origano, koncentrat rajčice, sjeckane rajčice iz konzerve i lovorov list. Začini solju i paprom. Kuhaj na laganoj vatri 15-20 minuta dok se umak ne zgusne.
Dok se umak kuha, operi tikvice i nareži ih na tanke ploške. Zagrij malo maslinovog ulja u drugoj tavi i kratko ih prži s obje strane dok ne omekšaju. Posoli i popapri po ukusu.
U zasebnoj posudi pomiješaj grčki jogurt s jajima, solju i paprom.
U vatrostalnu posudu složi sloj prženih tikvica, zatim sloj mesa s umakom. Ponavljaj dok ne potrošiš sve sastojke, završavajući slojem tikvica. Prelij sve s jogurtovim preljevom i pospi s krušnim mrvicama. Na vrh ravnomjerno rasporedi naribanu mozzarellu.
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30-40 minuta dok musaka ne postane zlatno smeđa. Prije posluživanja ostavi da se malo ohladi kako bi se slojevi stisnuli.
Dobar tek!