Patlidžan narežite po duljini i nasolite. Tikvice također narežite po duljini, a krumpir na ploške.
Sastojci
Priprema
U tavi na ulju prepržite krumpir 5 minuta sa svake strane. Maknite ga iz tave i ocijedite na papirnatim ručnicima. Po potrebi dodajte još ulja u tavu te prepržite tikvice 2 minute sa svake strane. Maknite ih iz tave i ocijedite, a zatim prepržite patlidžane 5 minuta sa svake strane i ocijedite.
U tavi zatim prepržite meso sa lukom i češnjakom dok ne dobije smeđu boju. Dodajte rajčice, vino, peršin, sol, cimet i papar. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta ili dok tekućina ne ispari.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudu te na dno naslažite krumpire. Posipajte sa 1/4 sira. Dodajte tikvice i još 1/4 sira, zatim patlidžan i opet 1/4 sira. Na vrh dodajte meso
U tavi otopite maslac te dodajte brašno, malo soli i muškatni oraščić. Držite na vatri 1 minutu uz stalno miješanje. Postepeno dodajte mlijeko te držite na vatri dok se umak ne zgusne i zavrije uz stalno miješanje.
Prelijte umak preko mesa i posipajte sa preostalim parmezanom. Pecite 30-40 minuta.