minuta PEČENJE 40 minuta ZA 6 osoba
Sastojci
Priprema
Priprema
Patlidžane uzdužno narežite na ploške debele 5 mm, stavite ih u cjedilo, posolite i ostavite stajati 30 minuta. Potom ih isperite i posušite upijajućim papirom. Tako se odstranjuju gorke tvari, a patlidžani bolje potamne. 2. Zagrijte u tavi 2 žlice maslinova ulja. Na njemu 2 minute popržite luk i češnjak. Dodajte začine. Potom dodajte mljevenu janjetinu i pržite je dok ne potamni. Dodajte pire od rajčica i vino. Sve začinite solju i paprom, promiješajte pa na slaboj vatri lagano kuhajte 40 minuta. Promiješajte nekoliko puta. Skinite tavu sa štednjaka i umiješajte origano. 3. Zagrijte u tavi dovoljno maslinova ulja da prekrije dno, izmiješajte brašno sa solju i paprom, promiješajte pa na slaboj vatri lagano kuhajte 40 minuta. Promiješajte nekoliko puta. Skinite tavu sa štednjaka i umiješajte origano. 4. Pripremite bešamel umak pa umiješajte fetu ili parmezan. 5. Zagrijte pećnicu na 190°C. Složite ploške patlidžana na dno posude za nabujak veličine 20 x 25 cm pa na njih stavite polovinu mljevene janjetine. Na nju stavite sloj patlidžana, a na njega preostalo meso. Gornji sloj moraju biti patlidžani. Prelijte musaku bešamel umakom i pecite 40 minuta.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb