Munchmallow kolačići

Munchmallow kolačići

Sastojci

0 kom Biskvit
0 kom 200 g glatkog brašna
0 kom 80 g gorkog kakao praha
0 kom 1 praška za pecivo
0 kom Munchmallow krema
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 60 ml vode
0 kom 1/2 žličice soli
0 kom 1 vanilin šećer - burbon
0 kom 280 g šećera
0 kom Čokoladna glazura
0 kom 300 g čokolade Nestlé Dessert Noir
0 kom 113 g maslaca, sobne temperature
0 kom 4 žlice suncokretovog ulja
0 kom 1 žličica sode bikarbone
0 kom 1/2 žličice soli
0 kom 250 g šećera
0 kom 1 vrećica vanilin šećera
0 kom 4 jaja
0 kom 180 ml kipuće vode
0 kom 180 g kiselog vrhnja

Priprema

01.

Najprije pečemo biskvitiće, pećnicu ugrijte na 180C. Kalupe za muffine namastite i posipajte kakaom. Kipuću vodu pomiješajte s kakaom, neka se kakao potpuno otopi, ne smije biti grudica. U to umiješajte kiselo vrhnje. Brašno pjenjačom pomiješajte sa praškom za pecivo, sodom i solju. Omekšali maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa umiksajte jedno po jedno jaje. Između dodavanja svakog jajeta kratko izmiksajte. Zatim umiksajte mješavinu brašna te na kraju mješavinu kakaa i kiselog vrhnja. Nemojte previše miješati. Izlijte u pripremljene kalupe za muffine i pecite 20-ak min. Izvadite da se potpuno ohlade. Ako su se previše digli prilikom pečenja, nožićem im odrežite dignuti dio-poravnajte ih. Moraju biti ravni zbog munchmallow kreme.

02.

Dok se biskvitići hlade, napravit ćemo munchmallow kremu: Manji lonac do pola napunite vodom i zagrijte ju do vrenja. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte bjelanjke, vodu i sol. Pomiješajte samo kratko da se sastojci izmješaju. Ovu zdjelu stavite na lonac u kojem ključa voda. Dno zdjele ne bi trebalo dodirivati ključalu vodu. Kuhajte ovu smjesu na pari, konstantno miješajući pjenjačom, 5 min.-čekamo da se šećer otopi. Nakon 5 min. prebacite u zdjelu za miksanje i miksajte električnim mikserom još 10 minuta. Dobit ćete sjajan, gladak i čvrst šaum. Na kraju umiksajte aromu vanilije. Prebacite ga u vrećicu za ukrašavanje sa željenim slastičarskim nastavkom i istisnite po svakom kolačiću.

03.

Staviti kolačiće na 10 minuta na 100 C da se posuše (da se dobije lagana korica na kremi).

04.

Za čokoladnu glazuru, na pari ili slaboj vatri otopite čokoladu s uljem. Ostavite da se ohladi 15 min.

05.

Svaki kolačić prelijte čokoladnom glazurom: uzimajte ju žlicom i prelijevajte po munchmallow kremi; pazite da prekrijete čitav bijeli dio.

06.

Ostavite ih da se ohlade u hladnjaku.

žena.hr
8.4.2013.