Muffini s čipsom

Muffini s čipsom

Sastojci

0 kom Za lim za kolače: mini papirnate košarice (Ø 3,5 cm)
0 kom Dizano tijesto: 1 crvena paprika (oko 200 g) 250 g srednje stare gaude 170 g slanog krumpirovog čipsa 375 g pšeničnog brašna 1 omot Dr. Oetker instant Kvasca 1 žličica soli 100 ml maslinovog ulja 125 ml mlake vode 1 razom puna žlica sredn
0 kom Osim toga: 48 drvenih štapića

Priprema

01.

Papriku očistite i narežite na četvrtine. Malim kalupima izrežite oko 12 motiva. Sir narežite na oko ½ cm debele ploške i izrežite oko 36 motiva, tako da imate ukupno oko 48 motiva za ukrašavanje. Preostalu papriku i sir narežite na kockice. Čips zdrobite.

02.

Dizano tijesto: U posudi dobro izmiješajte brašno i kvasac. Dodajte sol, ulje, vodu, senf i začinsko bilje te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ostavite pokrivena na toplome dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Položite papirnate košarice na lim. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 190° C Pećnica na vrući zrak: oko 170° C

03.

Umijesite kockice paprike i sira te 100 g mrvica čipsa u dignuto tijesto. Tijesto razdijelite na oko 48 porcija veličine marelica i oblikujte kuglice. Kuglice od tijesta uvaljajte u preostali čips. Položite kuglice u košarice i pokrivene ostavite da se dižu na toplom mjestu. Potom ispecite. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: oko 25 min.

04.

Ukrašavanje: Pomoću drvenih štapića ukr asite mini muffine figurama od paprike i sira.

05.

Savjet više: Po želji nabodite i koji list peršina. Muffini će najviše prijati topli.

žena.hr
4.12.2013.