Sve sastojke kuhačom dobro izmiješaj. Dodaj grožđice koje su se prethodno namakale u rumu ili tekućini po izboru. Smjesu podijeli na dva dijela. U jedan dio umiješaj kakao ili čokoladu.
Sastojci
0 kom 2 čaše (od jogurta - to je mjera) šećera
0 kom 4 čaše brašna
0 kom 1 1/2 prašak za pecivo
0 kom 2 čaše + 2 žlice jogurta
0 kom 1,5 čaša ulja
0 kom 2 vanilin šećera
0 kom pola čaše grožđica (prethodno namočenih)
0 kom 1 žlica kakaa ili čokolade u prahu
Priprema
01.
02.
Tepsiju podmaži i pobrašni. Žlicom stavljaj hrpice tijesta, naizmjence tamnog i svijetlog. Viljuškom preko tijesta napravi brazde, da se izmiješa tamno i svijetlo tijesto.
03.
Ispeci u prethodno zagrijanoj pećnici na 175° oko 40 minuta.
04.
Pečeno pospi šećerom u prahu.