Razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke stucite u čvrsti snijeg, dodajte sav šećer i miksajte dok se šećer bar upola ne otopi. 2. U posebnoj posudi izmiksajte žumanjke, omekšali margarin, ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo.
Sastojci
0 kom 3 jaja
0 kom 250 g šećera
0 kom 250 g brašna
0 kom 125 g margarina
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 10 žlica mlijeka
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom 1 žlica kakaa
Priprema
01.
02.
Smjesu sa žumanjcima dodajte u snijeg od bjelanjaka. Ručno sjedinite te dvije mase. Potom polovicu mase odvojite i u nju umiješajte kakao.
03.
U tepsiju obloženu papirom za pečenje slažite žlicu bijele pa žlicu tamne mase. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C 40 minuta.
04.
Po želji kolač možete prelijati čokoladnom glazurom ili ga posipati šećerom.