Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati prvo bjelanjke sa polovinom šečera do čvrste mase.
Sastojci
Priprema
U drugoj posudi miksati žumanjke sa šečerom i vanilin šečerom. Kad bude pjenasto dodati ulje,zatim polako dodavati brašno sa praškom za pecivo i mlijeko.
U smjesu tada dodati snjijeg od bjelanjaka i lagano ga umješati.
Tepsiju premazati sa malo ulja i posuti krušnim mrvicama.
Polovinu smjese izliti u podmazanu tepsiju,a u ostalu polovicu dodati kakao i lagano izmješati .
Izliti tamnu smjesu na smjesu u tepsiji i pomoću vilice lagano išarati.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C ,nakon par minuta povećati temperaturu na 180.
Peći 35 minuta,na dodir mora biti mek,provjerite sa čačkalicom da li je pečen.
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi. Ako želite da vam ostane duže sočan prelijte ga čokoladnom glazurom. Ja većinom pola prelijem glazurom a pola pospem prah šečerom