minuta KUHANJE 30 minuta ZA 4 osobe
Sastojci
Priprema
Priprema
Meso školjaka posušite upijajućim papirom. Prema želji, garnele marinirajte u umaku od chilija i limetina soka. 2. Rastopite maslac u posudi za kuhanje. Na njemu, miješajući, 2 minute propirjajte luk, češnjak i đumbir. Dodajte začine pa sve miješajući propirjajte minutu. Dodajte leću i vodu ili bistru juhu. Lagano kuhajte oko 25 minuta na slaboj vatri i nekoliko puta promiješajte. Leća mora biti kuhana, ali se ne smije raspasti. Skinite posudu sa štednjaka, umiješajte limunov sok i kiselo vrhnje ili mileram pa dobro posolite i zapaprite. Stavite jelo u zdjelu i ostavite na toplome mjestu. 3. Zagrijte gril na umjerenu jačinu. 4. Ovisno o veličini, meso školjaka poprečno prerežite na 2-3 ploške pa ih premažite uljem. 5. Pecite garnele u pećnici pod grilom, oko 2 minute sa svake strane, da dobiju jarku ružičastu boju. Ploške školjaka pecite 30 sekundi sa svake strane. 6. Pospite leću nasjeckanom papričicom chilija i listićima korijandera te odmah poslužite.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb