Morski plodovi sa začinjenom lećom

Morski plodovi sa začinjenom lećom

Sastojci

0 kom 12 velikih Jakobovih kapica, bez ljušture 12 velikih garnela (račića), očišćenih 3 žlice slatkog umaka od chillija (prema želji) 15 g maslaca 1 luk, sitno nasjeckan 2 češnja češnjaka 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg đumbira

Priprema

01.

minuta KUHANJE 30 minuta ZA 4 osobe

02.

Priprema

03.

Meso školjaka posušite upijajućim papirom. Prema želji, garnele marinirajte u umaku od chilija i limetina soka. 2. Rastopite maslac u posudi za kuhanje. Na njemu, miješajući, 2 minute propirjajte luk, češnjak i đumbir. Dodajte začine pa sve miješajući propirjajte minutu. Dodajte leću i vodu ili bistru juhu. Lagano kuhajte oko 25 minuta na slaboj vatri i nekoliko puta promiješajte. Leća mora biti kuhana, ali se ne smije raspasti. Skinite posudu sa štednjaka, umiješajte limunov sok i kiselo vrhnje ili mileram pa dobro posolite i zapaprite. Stavite jelo u zdjelu i ostavite na toplome mjestu. 3. Zagrijte gril na umjerenu jačinu. 4. Ovisno o veličini, meso školjaka poprečno prerežite na 2-3 ploške pa ih premažite uljem. 5. Pecite garnele u pećnici pod grilom, oko 2 minute sa svake strane, da dobiju jarku ružičastu boju. Ploške školjaka pecite 30 sekundi sa svake strane. 6. Pospite leću nasjeckanom papričicom chilija i listićima korijandera te odmah poslužite.

04.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood

05.

Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
3.5.2018.